Företag premierades för cykelvänliga åtgärder

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 28 november, 2017

Under 2017 har arbetsplatser och företag från Lidköping för första gången deltagit i projektet ”Cykelvänlig arbetsplats” som syftar till att uppmuntra de som vill göra det enklare för sina medarbetare att cykla till och från jobbet.

Lars och Tobias på Viacon

Viacon AB i Lidköping är ett av företagen som har deltagit i utmaningen och nått upp till en stjärna. Dennis Tomazic, som är kommunens trafikplanerare för hållbara resor, har därför uppvaktat företaget med diplom och entréskylt.

– Alla deltagande arbetsplatser har arbetat med en lista med kriterier och åtgärder som kan underlätta för cykling. Beroende på hur många kriterier de har uppfyllt under projektets gång har de fått 1 till 3 stjärnor som visar hur cykelvänlig arbetsplatsen är, säger Dennis Tomazic.

På Viacon AB har personalen sett projektet som ett bra sätt att komma igång. De ser ökad cykling som positivt för staden eftersom fler cyklister minskar trycket på parkeringsplatser och vägar. Enligt egna beräkningar har deras cykling sparat 186 liter diesel och flera hundra parkeringsplatser.

– Nästa år siktar vi på två stjärnor. Det vore roligt att utmana något annat företag på en cykelaktivitet, det är något vi skulle kunna göra nästa gång, säger projektets kontaktperson på Viacon, Tobias Matteusson.

De arbetsplatser i Lidköping som under 2017 nådde upp till minst 1 stjärna är:

  • Evaldssons MTB garage AB – 3 stjärnor
  • Viacon AB – 1 stjärna
  • Sparbanken Lidköping AB – 1 stjärna
  • Eurofins – 1 stjärna
  • Lidköpings kommun/Ulriksdals förskola – 1 stjärna