Hjälpmedelsbutik årets vinnare av tillgänglighets- och bemötandepriset

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 5 december, 2017

Rådet för funktionsnedsatta har utsett Hjälpmedelsteknik Lidköping till årets pristagare av tillgänglighets- och bemötandepriset.

wheelchair-1230101_640

På bild från vänster: Camilla Unger (anställd), Ingmarie Carlsson (anställd), Hans Paukstat (delägare), Carina Wångdahl (delägare), Sören Jansson (vice ordförande i rådet för funktionsnedsatta) och Rasmus Möller (kommunalråd).

I samband med den internationella handikappdagen delades tillgänglighets- och bemötandepriset ut för tredje gången. Årets vinnare är Hjälpmedelsteknik Lidköping och priset delades ut av Sören Jansson och Rasmus Möller med motiveringen:

”Hjälpmedelsteknik Lidköping har ett stort sortiment som passar funktionshindrade och äldre som behöver pålitliga stödprodukter för att klara vardagen. Även de som känner sig fullt friska, men har en och annan mindre krämpa kan hitta sitt hjälpmedel där. Man får alltid hjälp, råd och stöd att prova olika sorters hjälpmedel och få snabb teknisk service av tillhörande verkstad. Man blir alltid vänligt bemött av kunnig personal som visar stor respekt för allas olika behov”.

Vi är mycket stolta och nöjda över utmärkelsen och vi har redan gjort i ordning en särskild plats där vi ska hänga upp diplomet, säger Hans Paukstat.

Företaget har ett stort engagemang kring tillgänglighetsfrågor och har ambitionen att bli ett centrum för arbete med tillgänglighet och hjälpmedel. Företaget har beviljats medel från LEADER för att genomföra ett projekt för att förbättra förutsättningarna för tillgänglighet i Rörstrandsområdet.

Goda exempel på tillgänglighet

Rådet för funktionsnedsatta delar ut priset till en verksamhet som har ett bra bemötande, visar respekt för allas olika behov och som har ansträngt sig att utforma sina lokaler så att de är tillgängliga för alla. Med priset vill rådet för funktionsnedsatta och Samarbetskommittén Lidköping uppmärksamma och sprida erfarenheter kring de goda lokala exempel på tillgänglighetsarbete som finns inom kommunens gränser. Priset är en hedersutmärkelse och en del i arbetet med att förbättra tillgängligheten samt att skapa en mer välkomnande och hållbar kommun.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen