Skolan i fokus när elever och politiker träffades

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 8 december, 2017

Elevdemokrati, jämlika och rättvisa omdömen och betyg, skolarbete och digitala verktyg var de övergripande ämnena som diskuterades när politiker i Barn- och skolnämnden, barn- och skolchef och elevrådsrepresentanter träffades i Libeckska huset under fredagsförmiddagen. I Lidköping träffas skolornas elevrådsrepresentanter och politiker två gånger om året.

Elevråd och politiker pratar om skolan

– Det här är det viktigaste mötet på hela året för mig och jag tror att jag talar även för resten av politikerna på plats. Det är en chans att träffa er elever och höra vad ni tycker i olika frågor inledde Mario Melani, ordförande i Barn- och skolnämnden, mötet.

Att det är ett viktigt möte är något som även barn-och skolchef Gunilla Kindberg håller med om.

– Frågorna och svaren som vi diskuterar här idag kommer jag att ta med mig tillbaka till rektorerna på skolorna. Detta är en viktig del i vårt förbättrings- och utvecklingsarbetet säger Gunilla.

Nästan 50 elevrådsrepresentanter och en stor del av politikerna i Barn- och skolnämnden var med på träffen. I grupperna pratade eleverna och politikerna bland annat om vad det är som gör skolarbetet roligt, hur lärarna återkopplar till eleverna om hur det går i skolan och hur viktigt det är att få varningar i god tid om elever riskerar att inte klara målen för godkända betyg. Det diskuterades också hur betygssystemet ser ut idag kontra hur det såg ut när några av våra politiker gick i skolan.