Seniorcenter nominerat till Arla Guldko 2018

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 12 december, 2017

Seniorcenter är en av tio nominerade i kategorin ”Bästa seniormatglädje” och är därmed klara för semifinal i Arla Guldko 2018. Tävlingens syfte är att hylla de som kämpar för matglädje i de offentliga köken.

Arla-guldko

Arla Guldko är ett initiativ av Arla för att hylla vardagshjältarna i köken. Tävlingen har fokus på den offentliga måltiden, som berör såväl unga som äldre i samhället. Tävlingskategorierna är Bästa Matglädje förskola, Bästa Matglädje skola samt Bästa Seniormatglädje. Vinnarna i respektive kategori får en statyett och ett utbildningsstipendium på 30 000 kronor. Övriga tävlande i finalen får diplom och utbildningsstipendium på 10 000 kronor.

Seniorcenter jobbar målmedvetet med att utveckla måltiderna som är en stor del av verksamheten. Bland annat finns ett seniorråd som ses flera gånger per år. Där kan seniorerna framföra tankar och önskningar kring både aktiviteter och mat. Dessutom uppmärksammas olika mat- och temadagar som till exempel grynkorvens dag, afternoon tea och kräftskivor.

I juryarbetet deltar några av Sveriges stjärnkockar; Marie Skogström i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för skolkök och Christian Hellberg i juryn för seniorer. Dessutom finns tidigare vinnare, branschpersoner som arbetar med matinspiration samt representanter från bondeägda Arla med. Juryn bedömer både helheten och detaljerna hos de tävlande.

Nästa steg är att juryn utser finalisterna i tävlingens tre kategorier. Vinnarna koras vid den stora finalgalan den 3 maj 2018 i Stockholm.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen