Ska du till Thailand i vinter?

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 13 december, 2017

Har du möjlighet att ta med några påsar med pressade värmeljuskoppar? Korallen och Kinnegatan 27, som är dagliga verksamheter i Lidköping, jobbar med återvinning av värmeljuskoppar. De samarbetar med en organisation i Thailand som använder kopparna för att tillverka proteser och hjälper många fattiga som inte kan få en protes på något annat sätt.

Ta kontakt med daglig verksamhet på Kinnegatan, på telefon 0510-77 09 55 eller Korallen på telefon 0510-77 11 04 om du har möjlighet att ta med en påse på semestern. Påsen kan du bland annat lämna på Bangkoks flygplats. Om du flyger med Thai air får du ta med upp till tio kilo pressade värmekoppar utan extra kostnad. Korallen hjälper dig med ett intyg.

Du kan också lämna in gamla värmeljuskoppar

Även om du inte ska ut och resa så kan du hjälpa till genom att lämna in dina gamla värmeljuskoppar hos Korallen på Fabriksgatan 4 eller på Kinnegatan 27. Genom att lämna in dina gamla värmeljus gör du miljön en stor tjänst eftersom det går åt 95 % mer energi för att tillverka ny aluminium jämfört med att återvinna den. Här bidrar du dessutom till en bättre livskvalitet för människor.

DSC02449

DSC02455

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan