Kommuner riktar kritik mot Västtrafik

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 9 januari, 2018

I en gemensam skrivelse till Västtrafik riktar kommunerna Gullspång, Götene, Lidköping, Mariestad och Vara kritik mot Västtrafik. Orsaken är många inställda tåg på Kinnekullebanan och dålig information till resenärerna.

Resecentrum
Kinnekullebanan
Tåg
Buss
Västtrafik
Stadsbussar

Kommunerna längs Kinnekullebanan ser den som en livsnerv som behöver utvecklas och oroas därför över antalet stillastående tåg och inställda avgångar. I skrivelsen efterfrågar kommunerna mer handlingskraft från Västtrafik med snabbare reparationer av trasiga tåg och färre inställda avgångar.

Vi är missnöjda med att så många tåg står på reparation och vill därför påtala det för Västtrafik. Det är viktig för kommunerna utmed Kinnekullebanan att vi har bra tågtrafik och inställda avgångar leder till minskade reseunderlag. Information om inställda avgångar har levererats sent, vilket har skapat oro bland resenärer, menar kommunalrådet Jonas Sundström.

 

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan