Ove Brodin blir ny utbildningschef i Lidköping

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 10 januari, 2018

Nu är det klart att det blir Ove Brodin som blir ny utbildningschef i Lidköping. Det innebär att han får ansvar för verksamheten på De la Gardiegymnasiet och Campus Västra Skaraborg med totalt cirka 370 anställda. Ove har lång erfarenhet av utbildningsfrågor och har de senaste 12 åren varit chef för vuxenutbildningen i Lidköping.

Ove Brodin

Vad lockade dig att söka jobbet?

– Jag inspireras av nya arbetsuppgifter och känner att jag vill ha nya utmaningar. Utbildningsområdet står aldrig still utan utvecklas ständigt. Gymnasieskola och vuxenutbildning är konkurrensutsatta verksamheter och det ska bli stimulerande att få leda detta arbete i Lidköping, säger Ove Brodin.

Jonas Sundström om valet av Ove

– Ove Brodin har varit drivande bakom framgången att utveckla samarbetet mellan Götene- Vara- Lidköpings- Grästorp- Essunga kommuner så att vi idag har cirka 2300 studenter vid Campus Västra Skaraborg. Ove har också gjort ett bra intryck vid anställningsintervjuerna och har ett gott renommé i organisationen. Jag är säker på att Ove kommer göra ett utmärkt arbete som utbildningschef, säger Jonas Sundström, Kommunstyrelsens ordförande i Lidköping.

Ove Brodin börjar sin tjänst i april 2018 och efterträder Elisabeth Jansson som varit utbildningschef sedan 2015.