Tvättmäster AB vinner priset för hållbar utveckling 2017

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 23 januari, 2018

Igår delades Lidköpings kommuns pris för hållbar utveckling 2017 ut till Tvättmäster AB. Priset delas ut till ett företag som har gjort något särskilt för hållbar utveckling, och är en hedersutmärkelse och en ekonomisk uppmuntran till fortsatt arbete genom en prissumma på 20 000 kronor. – Det känns jätteroligt att vi som är ett litet företag har blivit uppmärksammade, säger ägarna Carl-Gustav och Irene Persson.

Detta är en temporär bild i väntan på samtycke enligt GDPR.

Från vänster: Anders Fredriksson, ICA Hjertberg AB, Kajsa Ezelius, ordförande Miljö- och klimatutskottet, Irene och Carl-Gustav Persson, Tvättmäster AB. 

Priset delades ut av Kajsa Ezelius, ordförande i Miljö- och klimatutskottet, under kommunfullmäktige med motiveringen:

Tvättmäster AB har påbörjat arbetet med ISO-certifiering vad gäller både kvalitet och miljö, och väljer leverantörer som kan leverera miljöanpassade produkter. Genom den lokala förankringen minskar företaget antalet mil som produkterna måste transporteras. Även den minskade förbrukningen av energi och vatten bidrar till ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Genom en pumpanläggning skräddarsys tvättprogram med minskad förbrukning av tvättmedel som följd. Tvättmäster är anslutet till Tvätteriförbundet och arbetar för lika lön och mot diskriminering på arbetsplatsen.

Priset ger oss en extra skjuts att fortsätta vårt arbete. Vi jobbar inom en tuff bransch, och för att överleva måste vi bli miljömedvetna genom bland annat samarbete och återvinning, menar Carl-Gustav och Irene.

Hedersomnämnande gavs till ICA Hjertberg AB genom sitt arbete med bland annat arbetsklimat för medarbetare och miljöfrågor.

 

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen