Extratjänst – lyckad satsning mellan Lidköpings kommun och Arbetsförmedlingen

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 24 januari, 2018

Lidköpings kommun har cirka 50 medarbetare som har extratjänster, varav 17 medarbetare finns inom Vård & Omsorg just nu.

Maryam Jennie

Extratjänster riktar sig till personer som är i behov av att komma in på arbetsmarknaden.  I början av hösten hade Vård & Omsorg och Arbetsförmedlingen en gemensam rekryteringsträff där arbetssökande som var intresserade av arbete inom Vård & Omsorg bjöds in till först en informationsträff och sedan en rekryteringsträff där enhetschefer hade korta intervjuer med de sökande. Från denna träff anställdes sedan sju nya medarbetare på extratjänster inom Vård & Omsorg. Sedan tidigare finns även tio medarbetare som har extratjänster inom Vård & Omsorg. De flesta av dessa medarbetare arbetar heltid som extra resurser inom Vård & Omsorgs verksamheter medan en del av dem arbetar deltid och läser SFI parallellt med arbetet.

En av de nya medarbetarna är Maryam Rashidi, som just nu har extratjänst på Hjärtats mötesplats.

– Jag har varit på Hjärtats mötesplats i ungefär två månader nu, och jag trivs mycket bra. Det är spännande att vara här och alla är väldigt snälla, säger Maryam.

Maryam berättar att hon i framtiden gärna vill utbilda sig och arbeta med matlagning. På Hjärtats mötesplats får hon laga mat, baka, diska, servera och prata med gästerna.

– Att vara här är jättebra för mig då jag dagligen får möjlighet att öva på svenskan både med kollegorna och med gästerna, förklarar Maryam.

Enhetschef Jennie Lindlöf tycker även hon att det fungerar mycket bra.

– Maryam ger guldkant på tillvaron för oss här på Hjärtats mötesplats, samtidigt som vi kan ge henne detsamma. Hon får komma in i samhället och ha något att göra på dagarna. Vi kan även hjälpa henne att se möjligheter om vad hon kan göra i framtiden, avslutar Jennie.

Vård & Omsorg kommer att ha ett nytt rekryteringstillfälle för extratjänster onsdagen den 31 januari klockan 10:00-12:00 i Lidbeckska huset.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen