Teknisk Service verksamheter satsar på hjärtsäkerhet

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 31 januari, 2018

Förvaltningen Teknisk Service har gjort en satsning på hjärtsäkerhet. Personalen har fått utbildning i hjärt- och lungräddning och det finns hjärtstartare utplacerade i verksamheterna. Bland annat finns nu hjärtstartare på Kartåsens återvinningscentral, som en säkerhet för både personal och besökare.

Hjärtstartare

I Teknisk Service ingår verksamheterna elnät, bredband, renhållning och vatten-avlopp. Under slutet av 2017 har alla medarbetare i förvaltningen fått utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR) med hjärtstartare. I samband med det har förvaltningen köpt in ett antal hjärtstartare och placerat ut dem i verksamheterna. Utbildningen i HLR och utplacering av hjärtstartare är en satsning för att verksamheterna ska kunna bli så kallade hjärtsäkra arbetsplatser.

– Satsningen på hjärtstartare och utbildning av medarbetarna är i första hand ett sätt för oss som arbetsgivare att tillgodose att vi har säkra arbetsplatser. Det började med att vi såg ett behov av att medarbetarna på Elnät har hjärtstartare i sina bilar som de använder när de åker ut och utför arbeten, eftersom deras arbete innebär en viss risk att få el i kroppen om olyckan skulle vara framme, säger Linda Lundström, Teknisk Servicechef på Lidköpings kommun.

En säkerhet för både personal och allmänhet

Men satsningen blir även till nytta för kommuninvånarna. Medarbetarna på Teknisk Service finns ute i samhället och rör sig bland allmänheten, och det kan därför vara till nytta för alla att de har kunskaper i HLR och även i vissa fall hjärtstartare tillgängliga.

– Det finns nu hjärtstartare på Kartåsens återvinningscentral, och det är ett bra exempel på hur vi kan kombinera sådana här personalinsatser med allmännytta. Personalen på Kartåsen har önskat ha hjärtstartare ute på anläggningen eftersom det är en plats där det rör sig mycket folk, säger Linda Lundström.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen