Tillståndet gällande tågverkstaden är klart

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 15 mars, 2018

Det nödvändiga infrastrukturförvaltartillståndet, som kommunen behöver från Transportstyrelsen för att få trafikera rälsen in till tågverkstaden, är nu klart.

Resecentrum
Kinnekullebanan
Tåg
Buss
Västtrafik
Stadsbussar

– Handläggningen gick snabbt och det tackar vi Transportstyrelsen för, säger Tora Gustafsson, Plan- och trafikchef.

Det är Trafikverket som förvaltar järnvägsnätet i Sverige, men just den här aktuella sträckan längs Sockerbruksgatan är kommunen ansvarig för och för att den ska få trafikeras så behövs ett tillstånd från Transportstyrelsen.

– Efter en del missförstånd på vägen oss parter emellan och vår sena hantering så kan vi nu i alla fall glädjas åt att tillståndet är klart, fortsätter Tora.

Dock så behöver en sista detalj falla på plats innan man kan börja trafikera rälsen. Mellan kommunen och de järnvägsföretag som ska nyttja sträckan krävs ett så kallat trafikavtal som reglerar eventuella avgifter för trafiken samt försäkringsansvar ifall det sker en skada, olycka, tillbud eller annan incident.

– Bombardier och SJ har fått vårt avtalsförslag och de går igenom det just nu. När det är påskrivet kan de börja trafikera spåret för att köra in i verkstaden, säger Martin Björklund, trafikplanerare på Lidköpings kommun.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan