Lidköpings biodlareförening vinnare av hållbarhetspriset

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 18 april, 2018

Av årets fem nominerade föreningar är det Lidköpings biodlareförening som har utsetts till vinnare av hållbarhetspriset 2018. Priset delas ut till en förening som arbetar med hållbar utveckling, och är en hedersutmärkelse och en ekonomisk uppmuntran till fortsatt arbete genom en prissumma på 20 000 kronor. Ett hedersomnämnande ges till Röda korset i Lidköping.

Lidköpings biodlareförening har utsetts till vinnare för sina insatser för att öka biodlarnas kunskap. Vilda, pollinerande insekter som bin och humlor påverkas starkt och negativt av vårt sätt att leva och bruka vår jord. Därför blir honungsbiet allt viktigare och därmed också biodlarna. Det fordrar kunniga biodlare för att få bisamhällen att klara sig. Utan pollinerande insekter skulle mänskligheten troligen inte överleva.

– Vi ser en allvarlig trend i samhället där bina får det allt tuffare att klara sig. Men genom ideella krafter och satsningar som görs ser vi att det finns goda möjligheter att vända trenden. Där är föreningar som Lidköpings biodlareförening en viktig del , säger kommunens miljöstrateg Yvonne Träff.

Förutom Lidköpings biodlareförening och Röda korset i Lidköping var även FC Lidköping United Futsal, Föreningen bakom leendet och Lidköpings bowlingallians nominerade.

– Vi från miljö- och klimatutskottet tackar alla föreningar som skickat in ansökningar. De visar alla på en stor vilja att driva verksamheten mot en hållbar utveckling och är goda föredömen för föreningslivet i Lidköping, säger utskottets ordförande Kajsa Ezelius.

Pris och hedersomnämnande delas ut av kommunens miljö- och klimatutskott i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Vi vill uppmuntra alla nominerade och alla andra ideella föreningar till fortsatt gott arbete med hållbarhetsfrågorna och återkomma med en ansökan nästa år igen.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan