Samordningsgrupp för Power Big Meet 2018

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 18 april, 2018

Om drygt tre månader är det än en gång dags för evenemanget som räknas till en av världens största utomhusträffar för amerikanska bilar, Power Big Meet. Det är American Car Club Sweden (ACCS) som arrangerar motorevenemanget på Hovby flygplats i Lidköpings kommun.

Utsikterna inför sommarens evenemang är att man uppskattar att samma mängd besökare och fordon tar del av evenemanget som föregående år.

Inför årets upplaga ser organisationen i kommunen något förändrad ut. Den tidigare projektledningsgruppen och styrgruppen har ersatts av en samordningsgrupp, med representanter från de förvaltningar och kommunala bolag, som direkt berörs av evenemanget. Löpande kommer dessutom samordningsledaren att informera kommunens ledningsgrupp och Kultur- och fritidsnämnden.

Även om organisationen är ny med samordningsgruppen, så är den samlade erfarenhet och kompetensen hos kommunens personal sedan föregående års evenemang, en klar fördel och styrka.

Avgörande för kommande arbete inför evenemanget är hur finbilscruising och kvällscruising kommer att köras centralt i Lidköping. Något som föreningen ACCS Lidköping med stöd av Polismyndigheten och Lidköpings kommun tagit fram förslag på, som först ska godkännas av Länsstyrelsen innan cruisingsträckan kan offentliggöras.

Invånare och besökare kan följa arbetet och ta del av information via lidkoping.se under Uppleva & Göra. Sidan innehåller dessutom länkar till arrangören och Facebooksidor där bilder och information kommer att publiceras.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan