Avlagt yrkesprov

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 20 april, 2018

Årets yrkesprov i matlagning för elever på Restaurang- och storhushåll har genomförts.

rabarber

Under två dagar har vuxeneleverna vid den ettåriga Restaurang- och storhushållsutbildningen på Campus Västra Skaraborg genomfört sitt avslutande praktiska yrkesprov i matlagning.

Under onsdag förmiddag lagade och serverade första gruppen elever varsin trerättersmeny. I torsdags var det dags för grupp två.

Med en i förväg bestämd huvudråvara till varmrätten, i år torskrygg alternativt ryggbiff, har eleverna planerat och komponerat en individuell meny, skrivit recept och inköpslista. Klockan 08.45 på morgonen gick startskottet och klockan 12.15 skulle all mat vara klar att presenteras och provsmakas. Det var några hektiska och spännande timmar som innefattade en stor variation av råvaror och redskap, knivar och vispar. Med fullt fokus följde eleverna sina planeringar och kunde till sist pusta ut efter att ha gjort sitt allra bästa. Bedömningen skedde utifrån flera olika kriterier. Meny, handlag, redskap, hygien, råvaror, ekonomi, ordning och reda, estetik, temperatur och så självklart smak.

Varje elev tillagade 2 portioner av sina tre rätter, en som de själva kunde äta och en till sensorerna.

Klassens kökslärare Käth Lundgren bedömde, tillsammans med sin kollega Gun Wallborg, varje elevs kunskaper och färdigheter.

När eleverna avslutar sin utbildning nu i juni kan restaurang- och storhushållsköken se fram emot att kunna anställa väl utbildad personal.

Vi önskar Nan, Marzieh, Rebecca, Chaterine, Andreea, Corina, Elisabeth, Shogigh, Alexandra, Gabru och Sabina all Lycka till i framtiden!

 

dukning Rödlöksparris