Nu kan du panta på Kartåsens återvinningscentral

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 25 april, 2018

Returpack/Pantamera har tagit fram en helt ny typ av pantautomat som ska underlätta för den som vill panta mycket på en gång. På lördag 28 april invigs den nya storpantarautomaten Pantamera Express på Kartåsens återvinningscentral.

Den nya pantautomaten är särskilt framtagen för att underlätta för den som vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, tömmer man hela påsen/säcken med pant ner i ett fack. På bara ett par minuter sorterar och räknar automaten ett hundratal förpackningar. När det är klart väljer du hur du vill få panten utbetald, eller om du vill skänka pengarna till Barncancerfonden.

Undersökningar har visat att stora mängder pant hamnar i metall- och plaståtervinningen varje år. Med en ny automat vill nu Renhållningen, tillsammans med Returpack/Pantamera, göra det lättare att göra rätt vid Kartåsens återvinningscentral. Du kan alltså i fortsättningen ta med dina pantförpackningar till återvinningscentralen för att återvinna samtidigt som du får ut den pant du har betalat.

Passa på att besöka Kartåsen återvinningscentral nu på lördag, för att återvinna, panta och fylla på med energi. Mellan kl 10.00-14.00 bjuder vi på fika.

Läs även vårt pressmeddelande

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan