Emelie trivs som timvikarie inom Vård & Omsorg

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 2 maj, 2018

Mellan att man hjälper någon att göra sig i ordning, lägga sig för att vila eller att gå på toaletten så kan man finnas där för att sitta ner och prata, spela kort eller dricka kaffe ute i solen. Det är varierande och socialt. Ibland är det hektiskt och ibland är det lugnare, men man känner varje dag att man gör något bra som är betydelsefullt för någon annan, så beskriver Emelie sitt arbete som vårdbiträde på Björkhaga äldreboende i Järpås.

Emelie

Emelie gillar att arbeta med människor och började redan under skoltiden att arbeta extra på Björkhaga äldreboende under helger och lov.

Det var kanon att ha jobbet vid sidan av för att få erfarenheten samt extra pengar och samtidigt skönt att få en kontrast mot skolan.

Men Emelie berättar att hon själv innan hon började arbeta inom Vård & Omsorg hade en lite negativ och förutfattad bild av arbetet.

Jag tänkte främst på sådant som personlig hygien och liknande som egentligen bara är en liten del av jobbet. Men efter att jag själv gav det en chans så ändrade jag uppfattning helt. Jag tycker att det är ett jättehäftigt och socialt arbete. Att på arbetstid få sitta ner och prata med de boende om deras dag eller få höra deras livshistoria. Det gör att jag växer och utvecklas samtidigt som det känns som att jag gör deras dag lite bättre. En sådan liten sak som att hjälpa någon att måla deras naglar eller att ta en promenad kan ha stor betydelse.

Efter att Emelie slutade skolan så har hon fortsatt att arbeta som timanställd på Björkhaga äldreboende. Men nyligen så gjorde hon ett avbrott och reste under åtta månader runt i Nya Zeeland och provade där på att arbeta både på en vingård och som såväl städare som servitris. Tillbaks i Sverige igen så har hon valt att komma tillbaka till jobbet på Björkhaga.

Jag trivs väldigt bra och det är ett härligt gäng. Vi arbetar i team och jag är nyfiken och vågar fråga om sådant som är nytt för mig, vilket gör att jag även lär mig mycket av kollegornas olika erfarenheter och kompetens.

Emelie rekommenderar alla som gillar att arbeta med människor och som funderar på att söka arbete inom Vård & Omsorg att prova på det.

Det ger så mycket mer än vad man tror. Majoriteten av alla dagar som jag arbetar känner jag när jag går hem att jag har gjort något bra som betyder något för någon annan. Ibland kan man dock påminnas om att man arbetar med människor i slutet av livet, och det kan ibland även vara känslosamt och tungt men samtidigt får det en att inte ta allt för givet, att uppskatta de små sakerna och vad som egentligen är viktigt.

Skulle du också vara intresserad av att arbeta inom Vård & Omsorg så kolla in de lediga jobb som finns ute just nu.  Det finns fortfarande möjlighet att söka både sommarjobb och att anmäla sig som timvikarie.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen