Skolungdomar i Lidköping får sommarlovskort till kollektivtrafiken

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 2 maj, 2018

Skolungdomar från årskurs 6-9 i grundskolan och 1-2 i gymnasiet ges nu möjlighet till fri kollektivtrafik under sommarlovet. Biljetten kommer att vara laddad på ett Västtrafikskort och ha ”regionen runt”-giltighet och gälla dygnet runt under hela sommarlovet (fram till och med den 31 augusti). Korten kommer att delas ut på skolorna i god tid före sommarlovet.

Resecentrum
Kinnekullebanan
Tåg
Buss
Västtrafik
Stadsbussar

Det är regeringen som fattat beslut om den förordning som nu ger denna möjlighet. Alla län kan söka bidrag till denna satsning för ungdomarna. Det är Västra Götalandsregionen som ordnar det administrativa för vår kommuns del. Det vi från Lidköpings kommun nu behöver göra är att beställa det antal kort vi behöver och sedan hjälpa till med distributionen av korten till eleverna.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen