Sommarbad i Lidan mellan Torgbron och Wennerbergsbron

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 12 juni, 2018

Nu är det tillåtet att bada i Lidan. Men bara under juni, juli och augusti. Bad sker på egen risk och det är förbjudet att hoppa och dyka från broar och kajkanter. Det är endast i vattnet mellan Wennerbergsbron och Torgbron som det är tillåtet att bada. Orsaken är att det där finns naturliga trappor ned i vattnet.

Lidan

– Badförbudet är upphävt under sommaren så nu går det att bada i centrala Lidköping. Det är dock viktigt att komma ihåg att detta inte är en kommunal badanläggning. Bad sker på egen risk och man bör vara observant på eventuella båtar som passerar, säger samhällsbyggnadschef Måns Werner.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan