Hur mycket sol-el kan ditt tak producera? Titta i vår nya solkarta!

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 2 juli, 2018

Lidköping kommuns egna digitala solkarta finns nu tillgänglig för alla.

– Efter lite förseningar så är solkartan äntligen så pass klar att den kan börja användas, säger Sara Wallgren Klang, Energirådgivare på Lidköpings Kommun. Några tomma luckor finns fortfarande men det ska åtgärdas de närmsta dagarna, fortsätter Sara.

Kartan – som är digital – visar hur mycket potentiell solenergi fastighetstaken i kommunen har. Man letar helt enkelt upp den fastighet man är nyfiken på, klickar på den så en pop-up-ruta öppnas och där visas hur mycket solenergi taket kan generera under ett år.

Det finns även möjlighet att själv välja hur stor anläggning man vill installera, vilken verkningsgrad den har och sedan beräknar solkartan automatiskt ut hur många kWh el en sådan anläggning kan producera.

Kartan hittar du här: Solkarta

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan