Välbesökt och omtyckt folkfest

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 9 juli, 2018

Under veckoslutet besöktes Lidköping av människor från stora delar av världen när det återigen var dags för en av världens största bilträffar för amerikanska bilar; Power Big Meet på Hovby flygplats.

Vinnaren PBM 2018

Veckoslutet i nostalgins tecken flöt på fantastiskt bra, när bilträffen Power Big Meet och den lokala föreningen ACCS Lidköpings cruisingkvällar lockade amerikanska bilar och människor från både när och fjärran. Årets cruisingsträcka, som gick längs med Vänerns strand, Lidan, Gamla och Nya staden i centrum uppskattades mycket av de som cruisade. Särskilt uppskattad av publiken var finbilscruisingen som i år gick runt Nya stadens torg.
”Vilket otroligt veckoslut vi har upplevt. Ett sådant välkänt och välbesökt evenemang och folkfest som Power Big Meet, lockar verkligen människor i alla åldrar och från många länder. Gemenskapen och den härliga atmosfären som skapas går inte att jämföra med något annat”, säger Peder Karlsson, ordförande i den lokala föreningen ACCS Lidköping.

”Jag vill ge en stor eloge till alla människor som gjort veckoslutet så fantastiskt. Utan arrangerande föreningen ACCS Lidköping, de föreningar som ställt upp och stöttat med städning, vår egen personal som gjort en jätteinsats och alla invånare som engagerat sig och hjälpt oss på många vis, så hade vi inte sett denna typ av evenemang i Lidköping” säger, Lars Svensson, Kultur & Fritid.
”Jag är stolt över den Lidköpingsanda som vi kunnat visa alla besökare och deltagare, den är genuin på många vis” avslutar Lars.

Många besökare passade på att hälsa på i Infopoint-tältet på Hovby flygplats som bemannades av personal från turistorganisationerna i Lidköping/Götene, Vara, Skara, Grästorp och Essunga. Det delades ut 1 200 kassar med tips och erbjudanden från hela Västra Skaraborg, varav drygt 400 innehöll information på engelska och tyska, något de utländska besökarna uppskattade mycket.
”Det är extra roligt att kunna berätta att Turistbyrån på Nya stadens torg hade besöksrekord för säsongen under den gångna veckan. Jag är säker på att besökarna passat på att upptäcka mer i närområdet i samband med Power Big Meet eller fått upp ögonen för vår destination och återkommer igen i framtiden” berättar Anna Ohlin Ek tf VD Destination Läckö Kinnekulle.