Sprid fakta och inte rykten om vårt dricksvatten

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 24 augusti, 2018

Ingenting är i nuläget viktigare än att Lidköpingsborna så snabbt som möjligt får tillgång till det livsmedelsklassade dricksvatten som alla har rätt till. Vattenprover har därför gått i skytteltrafik till labbet i Jönköping för att säkerställa om huruvida vattnet är tjänligt eller inte.

Det är också i ljuset av det som vi blåste i stora hornet så snart vi fick reda på att tisdagens vattenprover var kontaminerade med koliforma bakterier. Detta framkom under onsdagens kväll.

Kommunen har i flera dagar arbetat febrilt med att öppet och transparent få ut rätt information på rätt sätt så snart den för oss varit tillgänglig. Därför blir det extra svårt när det uppstår rykten om att det inte är eller någonsin har varit något fel på dricksvattnet. Detta är inte bara helt fel i sak utan riskerar även invånarnas säkerhet och hälsa i den mån det dricks okokt vatten trots våra rekommendationer.

Vi måste hjälpa varandra med att ge en sanningsenlig bild av läget baserat på de fakta som finns tillgängliga och undvika ogrundade spekulationer, för det kan skada.

Tack för ordet.

Linda Lundström, Förvaltningschef Teknisk Service.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan