Lidköping Bredband ställer om

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 11 september, 2018

Under ett par år har Lidköping Bredband jobbat med att bygga ut och förbereda, så att alla som vill kan få tillgång till bredband. Idag är det endast enstaka adresser i stan, ett område utanför Vinninga samt den nya dragningen vid gamla Tunbanan kvar att färdigställa.

Lidköpings kommun

I och med att utbyggnaden trappar av övergår verksamheten i stället till att uppdatera teknologi med switchar och gamla mediaomvandlare. Arbetet har redan börjat och syftar till att förbereda för så kallade gig-tjänster. All utrustning i nätet ska klara minst 1Gbit/s (1000Mbit/s).

Kortare avbrott om fem, tio minuter kommer under hösten drabba de flesta när teknikerna bryter fibern ute på fältet. Avbrottet innefattar ett trettiotal fastigheter i stöten och för detta arbete kommer ingen särskild information att gå ut. Befaras störningen bli längre kontaktas de påverkade separat.

-Många kunder har enheter som inte klarar dagens krav på hastighet och är inte förberedda för alla tjänster som erbjuds. Under våren har erbjudanden gått ut till alla kunder som har mediaomvandlare som är äldre än fem år. Vi hoppas att många hakar på, säger Thomas Björkstål kommunens chef för Bredband.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan