Lidköping värd för Melodifestivalen

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 12 september, 2018

Melodifestivalens deltävling fyra avgörs i Sparbanken Lidköping Arena 23 februari 2019.

Melodifestivalen 2019

– Det är fantastiskt roligt att Lidköping för första gången får arrangera en deltävling i Melodifestivalen. Vi visade 2014 att vi kunde genomföra Melodifestivalen ”andra chansen” på ett framgångsrikt sätt. När Lidköping nu får frågan att hålla i sista av fyra deltävlingar är det ytterligare ett bevis för att vi är bra på att genomföra stora arrangemang, säger Jan Fransson, kommundirektör, Lidköpings kommun.

–Ett arrangemang som Melodifestivalen betyder otroligt mycket för besöksnäringen, inte bara i Lidköping utan hela Skaraborg och västsverige. Detta är ett trevligt arrangemang som betyder väldigt mycket för många människor. Det är stort nationellt intresse, med drygt 3 miljoner tv-tittare, säger Andrea Johansson, projektledare, Lidköpings kommun.