Stort engagemang på informationskväll för föräldrar

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 11 oktober, 2018

På onsdagskvällen fick föräldrar och vårdnadshavare till högstadieungdomar information från kommunen, regionen och Polisen på Röda kvar i Lidköping. De här kvällarna är till för att vi vuxna tillsammans ska kunna hjälpa och informera våra ungdomar när det gäller alkohol- och drogrelaterade problem, moppe-vett i trafiken eller annat som rör deras vardag.

Föräldrakväll på Röda kvarn

På plats fanns representanter från kommunens verksamheter Ung i Lidköping och fältsekreterarna, Polisen, ungdomsmottagningen och Vuxna på stan. Föräldrarna visade stort engagemang och ställde många frågor under kvällen.

Många ungdomar samlas i Lidköping

Kommunens fältsekreterare, fältarna, inledde kvällen med att berätta om sitt uppdrag. Det går ut på att finnas där ungdomarna finns för samtal och olika gruppverksamheter, både på dagen och under kvällstid. Polisen och fältarna delar bilden av var ungdomarna träffas och hänger. På kvällarna är Änghagen, McDonald’s, skolgårdar och torget viktiga mötesplatser. Det är många som samlas i Lidköping och de kommer från olika delar av Skaraborg ända bort till Värmland. En mycket viktig del i arbetet är att skapa relationer med ungdomarna och polisen tipsade föräldrarna om att gå ut och röra sig där ungdomar samlas.

Konsumtionen av alkohol minskar

En enkät från årkurs 9 och år 2 på gymnasiet visar att konsumtionen av alkohol har minskat bland ungdomarna. Ett trendbrott i enkäten för 2016 är att föräldrar erbjuder sina tonåringar alkohol hemma i större utsträckning än tidigare. När det gäller narkotika ligger Lidköping varken bättre eller sämre till än andra medelstora samhällen. Det finns tillgång till narkotika och de som vill ha tag narkotika får det.

Problem med trimmade mopeder

Polisen informerade om att många mopeder är trimmade och körs alldeles för fort. Kombinationen av hög fart, okunskap och ungdom är livsfarlig. Det oroar Polisen, riskerar ungdomarnas hälsa och skapar otrygghet hos invånarna.

Mycket aktiviteter för unga i Lidköping

Kommunens verksamhet Ung i Lidköping berättade vad ungdomarna kan göra i Lidköping på fritiden. Snart är det höstlov och då finns det extra många aktiviteter att välja mellan. Men även i vanliga fall finns det flera mötesplatser för unga, exempelvis HBTQ-cafe varannan onsdag, motorverkstad och Sockerbrukets Ungdomsverksamhet. Det finns också möjlighet för ungdomarna att söka medel för sådant de vill genomföra.

– Det är roligt att se när ungdomar kommer med egna idéer och att vi sedan kan hjälpa till att förverkliga dem, dels med ungdomspeng men också genom att lotsa dem vidare till en betydelsefull fritid, berättade Patrik Tigerberg, bad- och ungdomschef på Lidköpings kommun.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen