Restaurang 1934 är årets vinnare av tillgänglighets- och bemötandepriset

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 3 december, 2018

Rådet för funktionsnedsatta har utsett Restaurang 1934 till årets pristagare av tillgänglighets- och bemötandepriset.

Från vänster på bilden: Restaurangchef Jonas Stern tar emot priset av Sören Jansson, ordförande i samarbetskommittén och Kajsa Ezelius kommunalråd.

I samband med den internationella handikappdagen delades tillgänglighets- och bemötandepriset ut för fjärde gången. Årets vinnare är Restaurang 1934 med motiveringen:

”Tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning är god och det finns idag inga hinder för ett besök. Restaurang 1934 har dessutom ett gott bemötande, något som är särskilt viktigt för funktionsnedsatta. Dessa delar tillsammans med den samlade bedömningen gör Restaurang 1934 till en värdig mottagare av 2018 års tillgänglighets- och bemötandepris”.

Uppmärksamma och sprida erfarenheter kring goda exempel

Priset går till en verksamhet som har ett bra bemötande, visar respekt för allas olika behov och som har ansträngt sig att utforma sina lokaler så att de är tillgängliga för alla. Med priset vill rådet för funktionsnedsatta och Samarbetskommittén Lidköping uppmärksamma och sprida erfarenheter kring de goda lokala exempel på tillgänglighetsarbete som finns inom kommunens gränser.

Förslaget på pristagare har tagits fram av Samarbetskommittén Lidköping, ett samarbete mellan föreningar med fokus på funktionsnedsättningar. Detta år har Samarbetskommittén i sitt arbete haft ett särskilt fokus på de restauranger som finns etablerade inom kommunens gränser. Kommittén har då kunnat konstatera att det finns brister, men inte i den omfattning som man hade förväntat sig. Kommittén konstaterar samtidigt att små förändringar kan göra stor skillnad i tillgängligheten för den som har en funktionsnedsättning så som till exempel dörröppnare, lite större tolerans för ledarhundar och ett förbättrat bemötande.

Det är fjärde gången priset delas ut och tidigare pristagare har varit Assbecks, Clas Ohlson och Lidköpings hjälpmedelstekniks butik ”Smart vardag”.

Priset är en hedersutmärkelse och en del i arbetet med att förbättra tillgängligheten samt att skapa en mer välkomnande och hållbar kommun.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan