Vi uppmärksammar en vecka fri från våld

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 3 december, 2018

Under vecka 49 kommer den återkommande kampanj-och aktivitetsveckan ”En vecka fri från våld” att uppmärksammas. Det är en kampanj som sätter ljuset på det förebyggande arbetet mot våld.

De senaste tre åren har civilsamhälle, myndigheter, regioner, landsting och kommuner gått samman för att uppmärksamma det våldsförebyggande arbetet och inspirera till lokal samverkan för att på så sätt driva det våldsförebyggande arbetet och utvecklingen framåt.

Under veckan arrangeras bland annat föreläsningar för både personal och allmänheten. Onsdagen den 5 december klockan 18.30 kommer Marcus Svensson till Lidbeckska huset för att föreläsa för allmänheten om jämställdhet. Marcus arbetar som jämställdhetsstrateg och kommer att prata om genus och destruktiv maskulinitet.

Inom flera kommunala verksamheter uppmärksammas en vecka fri från våld. Arrangemanget sker också i samarbete med organisationer som Brottsofferjouren vilka finns på biblioteket under veckan, för att berätta om sitt arbete.

Arrangörer nationellt: Organisationen MÄN, Unizon, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelserna och Sveriges kommuner och landsting (SKL).

envecka

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan