Fyra nya miljönärer i Lidköping

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 17 december, 2018

Under torsdagen besökte politiker och tjänstemän från Lidköpings kommun fyra verksamheter som blivit utnämnda som Miljönärvänliga.

Vi har ju ett 60-tal försäljare här varje vecka och har i dagarna hållit på i tio år. Det är kul att se prylar byta ägare och det säger ju sig självt att vi sparar på miljön när man kan räkna bort produktionen i konsumtionskedjan, Säger en stolt Jon Lönn på Lilla torget loppis i sockerbruket, och tar emot diplomet från juryns Lisa Thorstensson.

Det är tredje gången för året som företag eller organisationer i Lidköping uppmärksammas på detta vis och syftet är att visa de som går i främsta ledet när det gäller att förebygga förekomsten av avfall.

Lotta Harnesk är tapetserare och fick under torsdag morgon sitt tapetseri utsett som miljönärmässigt.

Lotta Harnesk är tapetserare och fick under torsdag morgon sitt tapetseri utsett som Miljönärvänlig verksamhet.

Många kunder tänker på miljön och väljer allt oftare att återanvända sina gamla möbler istället för nyköp. Det finns ju dessutom ett stort affektionsvärde och nostalgi i exempelvis arvegods, berättar Lotta Harnesk på Lottas tapetseri.

Miljönär är en kommunikationskampanj från branschorganisationen Avfall Sverige, som syftar till att främja hållbar konsumtion och minskade avfallsmängder. Genom kampanjen kan kommunerna uppmuntra kommuninvånarna att låna, laga eller återanvända saker istället för att köpa nytt. Att handla som en Miljönär är bra för både plånboken och miljön. Det är meningen att utmärkelsen skall användas som inspiration för invånare, företag och andra organisationer.

Rasmus Boman reparerar mobiltelefoner och surfplattor på PhoneIX.

Rasmus Boman reparerar mobiltelefoner och surfplattor på PhoneIX. För dagen det andra företaget som fick diplom för Miljönärvänlig verksamhet.

De fyra Miljönärvänliga verksamheterna är: Lottas tapetseri, som klär om och rustar upp möbler. PhoneIX, som lagar mobiltelefoner av de olika slag. Lilla Torget Loppis i Sockerbruket, som skapar förutsättning för människor att köpa och sälja begagnat och Bildelslagret, som demonterar krockskadade bilar och säljer vidare delarna till privatpersoner och verkstäder – samt har en stolt siffra på totalt 96% återvunnet material.

Maria Andrae Svensson, i mitten och Hampus Svensson, 2;a fr.Hö. representerar Bildelslagret och omges på bilden av hela jurygruppen.

Karl Viktorsson (S), Kajsa Ezelius (S), Kenneth Svensson (M), Maria Andrae Svensson, Bildelslagret, Lisa Thorstensson, Teknisk Service, Hampus Svensson, Bildelslagret och Frida Nilsson (C) framför en fondvägg av krockskadat guld.

Vi borrar för bergvärme, sätter upp solpaneler och producerar mer el än vad vi behöver genom våra fyra vindkraftverk, berättar Bildelslagrets Hampus Svensson, och belyser ett miljömässigt engagemang som sträcker sig långt utanför demontering av bilar och försäljning av delar.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan