Satsning på ökad digital kompetens inom vård och omsorg i Skaraborg

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 19 december, 2018

Lidköpings kommun har tillsammans med Essunga, Grästorp, Götene och Vara kommun fått 6,7 miljoner i bidrag från Europeiska socialfonden (ESF) till ett projekt med mål om ökad digital kompetens inom vård- och omsorgssektorn.

DiVOS_2

Projektet har fått namnet DiVOS – digital kompetens inom vård och omsorg i Skaraborg och syftet är att ge vård- och omsorgspersonal en bra grundkunskap om den digitala utvecklingen och digitala verktyg inom sina respektive yrkesområden. Syftet är även att öka kompetensen i stödet till äldre och personer med funktionsnedsättning i användning av digital teknik.

– Det är jätteroligt att vi har fått den här chansen. Många medarbetare kommer nu att få utbildning anpassad till sin arbetsroll. Projektet kommer att göra så att vi kan möta framtiden med rätt kompetens, berättar utvecklingsledare Gunilla Larsson.

Den totala kostnaden för projektet ligger på 10,1 miljoner kronor och Europeiska socialfonden bidrar med 67 % av detta vilket är 6,7 miljoner kronor.

Projektet kommer att dra igång i april 2019 och pågå till mars 2021.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen