​Skomakare Davidson vinner priset för hållbar utveckling 2018

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 20 december, 2018

Varje år delas Lidköpings kommuns pris för hållbar utveckling ut till ett företag som har gjort något särskilt för hållbar utveckling. Årets vinnare är Skomakare Davidson som numera drivs av Erik Gustafsson. Det är ett företag som verkar i en bransch som ligger i tiden genom sitt fokus på hållbar konsumtion.

Motivering: Företaget Skomakare Davidson är väldigt bra på att visa sina kunder hur man vårdar och ger sina skor längre livslängd. Erik gör om billiga skor till skor som kan hålla flera år. Skomakarna har ställt sig längst fram i frontlinjen för att motarbeta slit och släng i Sverige.

– Företaget Skomakare Davidson bidrar till att Lidköpingsbor kan konsumera på ett hållbart sätt. Att laga och återanvända varor är en stor och nödvändig insats för en mer hållbar utveckling, och då är vi i behov av företag som Skomakare Davidson, säger Kajsa Ezelius, ordförande i Miljö- och klimatutskottet.

Hållbarhetspriset är en hedersutmärkelse och en ekonomisk uppmuntran till fortsatt arbete genom en prissumma på 20 000 kronor. Bland de nomineringar som har kommit in har juryn, som består av kommunens miljö- och klimatutskott, valt ut vinnaren. Förutom Skomakare Davidson så nominerades Petainer Lidköping AB och AB Bostäder i Lidköping. Priset kommer att delas ut på kommunfullmäktiges sammanträde i januari.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan