Samhällsbyggnadschef Måns Werner går vidare till ny tjänst i Alingsås

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 5 mars, 2019

Måns Werner tillträder tjänsten som projekt- och utvecklingschef vid Alingsåshem, Alingsås kommuns fastighetsbolag för bostäder och verksamhetslokaler.

Måns Werner

Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit under din tid i Lidköpings kommun?

– Att vi påbörjat det stora och viktiga arbetet med stadsutvecklingsplan för Lidköping. De tankar och planer som fanns för mer än hundra år sedan är de attraktiva miljöer och byggnader vi idag ser i Lidköping. Stadsutvecklingsplanen lägger grunden för hur kommande generationer kommer att uppfatta staden. Det är häftigt! Jag kommer att sakna Lidköping. Kommunen har fantastiska förutsättningar och det finns en vilja och en kapacitet att göra något riktigt bra, menar Måns.

– Jag tycker att det är tråkigt att Måns slutar hos oss, han står för ett långsiktigt och visionärt samhällsbyggarperspektiv. Det är viktigt för att driva fram de åtgärder som målbilderna om ökat invånarantal och en välfungerande arbetsmarknad kräver, konstaterar kommunstyrelsens ordförande och tidigare ordförande i samhällsbyggnadsnämnden Jonas Sundström (S).

Både Jonas och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Gustav Edvinsson (S) pekar på Måns roll och betydelse för att planarbetet hållit en hög takt och på det sätt han arbetat med bostadsförsörjningsfrågorna.

– Jag har dock förståelse för att långa arbetsdagar med pendling tar ut sin rätt. Måns har varit en viktig person i kommunens arbete med att utveckla kommunen, säger Gustav.

Har den sista tidens turbulens och den kritik som riktats mot dig haft betydelse för att du sökte och valde att tacka ja till tjänsten?

– Nej, jag såg och sökte tjänsten innan. Jag bor i Göteborg och arbetet innebär långa arbetsdagar. Under hösten som gick har jag till slut känt att pendlingen blivit för tuff. Jag har sedan dess funderat över att förändra min arbetssituation och när jag av en händelse såg tjänsten tyckte jag den verkade spännande. Den kombinerar på ett bra sätt min tidigare yrkeserfarenhet som arkitekt med mina erfarenheter med samhällsutvecklingsarbete.

Måns gör sin sista dag i kommunen den 5 maj och fram tills dess kommer han att fokusera på att stötta arbetet med stadsutveckling och kommunens bostadsförsörjning. Arbetet med att söka hans efterträdare startar omgående. Tillförordnad förvaltningschef under rekryteringen är Fredrik Linusson.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen