Sökes: Kreativ konstnär som arbetar med keramik med nära anknytning till Lidköping

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Publicerat 15 mars, 2019

Nu söker vi en kreativ konstnär som arbetar med keramik och som i sin verksamhet har nära anknytning till Lidköping. Du ska samverka med tonsättaren för att gemensamt presentera ett konstverk som efter den kreativa processen – ”Dubbelexponering” som kommer att visas i en utställning i Lidköping. Projektet startar under våren 2019 och planeras vara klart för utställning i mitten av augusti. Ersättning utgår.

Konsthallen

Skicka ditt CV och några referensbilder till Helene Wellner

Sista ansökningsdag: 22 mars 2019

Projektet ”Dubbelexponering” syftar på mötet mellan två konstformer, musik och keramik. Det är ett samarbete mellan Musikcentrum Väst (MCV) och Lidköpings kommun med stöd av Kulturrådet och Västra Götalandsregionen. En tonsättare och en keramisk formkonstnär arbetar tillsammans för att skapa ett konstverk där keramiken och musiken möts, genom att tonsätta ett keramiskt verk. ”Dubbelexponering” planeras som en konstnärlig process i form av ett residens i Lidköping som kommer att leda till en utställning på tema keramik. Temat representeras genom ett västsvenskt landmärke – form, design och material i Porslinsstaden Lidköping.

MCV har utsett tonsättaren Rosanna Gunnarsson som trots sin unga ålder redan hunnit profilera sig inom två konstmusikfält: den akustiska instrumentalmusiken samt den elektroniska musiken. Rosanna använder ofta transkriptioner av visuella och fysiska upplevelser som inspiration och metod i sitt musikskapande. Hon har både audiovisuella verk samt ljudkonstverk på sin verklista.

Vid frågor kontakta:
Helene Wellner, kultursekreterare 0510-77 16 07
Amanda Österberg, konstintendent, 0510-77 00 85