Temadag med World´s Children´s Prize

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 1 april, 2019

Idag har Stenhammarskolan temadag om World´s Children´s Prize.

stenhammar röstning

Temadagen inleds med en gemensam invigning, då kommer flaggan att hissas och eleverna kommer få lyssna på tal. Alla elever kommer därefter delta i Jorden-runt loppet i Villa Giacominaparken. Sedan kommer eleverna i årskurs 3-6 få ta del av omröstningen Global Vote. Under denna dagen arbetar alla klasser med temat.

Dagen fokuserar på att lära eleverna om hur barn i världen kan ha det, vilka rättigheter man har som barn och om de globala målen för en bättre värld. Eleverna kommer få lära sig vad demokrati är och hur det går att påverka för att göra världen bättre, genom att till exempel rösta på en person som gjort något bra för barn i världen, samt genom att manifestera vikten av att hjälpas åt för att nå de globala målen.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen