Väg 44 – arbetet fortskrider

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 9 april, 2019

Nu har vägbyggnationen gått in i slutskedet med beläggningsarbeten och finputs. Planerad tid för öppning av färdig väg är , enligt Trafikverket, månadsskiftet juni/juli i år. Just nu pågår arbete med att lägga det översta asfaltslagret på den nya sträckningen av väg 44.

Bild från Trafikverket

När asfalteringen är klar i mitten av vecka 17 flyttas beläggningsfordonen till den nya lokalvägen till Filsbäck. Trafiken på väg 44 leds då temporärt om förbi Filsbäck under en dryg vecka, längs den nya väg 44 med reducerad hastighet. Däremot kommer kollektivtrafiken att släppas fram på befintlig väg 44 under omläggningen.

Läs mer om arbetet i Trafikverkets nyhetsbrev här.

Bild: Trafikverket

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen