Avlagt Yrkesprov på Restaurang och storhushåll

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 26 april, 2019

Så var det då återigen dags! Startskottet gick klockan noll-åtta-fyrtiofem torsdagen den 25 april för vuxeneleverna Chaza, Basima, Suzan, Wedad, Rubilyn, Xu och Johanna.

Yrkesprov_restaurang

Nu, såhär i slutet av våren är det dags för det yrkesprov som ingår i den utbildning eleverna genomför under ett läsår. I deras utbildning ingår bland annat kurser som Matlagning 1, 2 och 3, Specialkoster, Livsmedelshygien, Servicekunskap samt Livsmedels- och näringskunskap.

Deras lärare Käth Lundgren har under de senaste veckorna gett eleverna alla de förutsättningar och kriterier de behöver för att kunna visa upp sina yrkeskunskaper och färdigheter. De har själva valt hur de komponerat sina menyer, utifrån vissa givna regler, men alla utgår från en av två givna råvaror – torskrygg (MSC-märkt såklart) eller ryggbiff med kappa (svensk köttråvara).

Under förmiddagen har de sju eleverna sköljt, skalat, hackat, vispat, kokat, mixat, silat, bakat och gräddat för att tillaga sina 3-rättersmenyer. När klockan slog kvart över tolv skulle borden vara dukade och maten serverad. Varje elev lagade två portioner vardera, en till sig själva och en till sina två sensorer, vilka var deras lärare Käth och hennes lärarkollega Gun Wallborg från De la Gardiegymnasiet.

Med nyckelord som rätt redskap, komposition, färg & form, handlag, och såklart smak & temperatur har vi sensorer nu tillsammans bedömt och smakat på alla dessa 21 omsorgsfullt tillagade rätter.

Riktigt spännande har det varit – alla har gjort sitt allra bästa och vi kan summera att nu till sommaren har våra restaurang- och storhushållskök ute i kommunerna möjlighet att anställa sju nya duktiga matlagare.

Bra jobbat gänget – vi önskar er all lycka i livet & arbetslivet!

 

Läs mer om utbildning här

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen