Vinnare av Lidköpings kommuns hållbarhetspris – föreningspriset 2019

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 10 maj, 2019

Filsbäcks intresseförening tilldelas Lidköpings kommuns föreningspris för hållbar utveckling år 2019.

Utmärkelsen får de för sitt arbete för att med att bidra till en god livsmiljö i närområdet, både nu och inför framtiden. Föreningen är initiativrik och tänker nytt och brett. Konkreta exempel på det är att de erbjuder energirådgivning till medlemmar och att de gör en gemensam upphandling för inköp av solceller. Föreningen är mångsidig och bedriver ett arbete som främjar en hållbar utveckling utifrån de tre perspektiven: miljömässigt, socialt och ekonomiskt.

Team Kroppslabbet får ett hedersomnämnande då de sammanför generationer inom en ny och spännande sport. De stöttar med gemensamma transporter till aktiviteter och förenar nytta med nöje genom bland annat ploggingpass. Ploggning är motionsform där man kombinerar joggning med skräpplockning.

Pris och hedersomnämnande delas ut av kommunens miljö- och klimatutskott i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Nominerade föreningar är goda föredömen

– Vi från miljö- och klimatutskottet tackar alla nominerade föreningar. De är goda föredömen för föreningslivet i Lidköping och visar på kreativitet och en stor vilja att driva verksamheten mot en hållbar utveckling, säger utskottets ordförande Frida Nilsson (C).

I år var antalet nominerade föreningar fler än tidigare. Utöver Filsbäcks intresseförening och Team Kroppslabbet var även Sunnersbergs hembygdsförening, GF – Lidköpings Motionsgympa, Lidköpings Flygklubb, Svenska Turistföreningen Lidköping, Lidköpings dataförening och Fornminnesföreningen Rackeby Skalunda nominerade.

Föreningspriset för Hållbar utveckling är en hedersutmärkelse och en ekonomisk uppmuntran till fortsatt arbete. Priset har delats ut sedan 2015 och tidigare pristagare är Lidköpings biodlareförening (2018), Lidköpings dataförening (2017), Tunbygdens intresseförening (2016) och Studiefrämjandets verksamhet för utsatta grupper i Lidköping (2015).

Lidköpings kommun uppmuntrar alla föreningar till fortsatt gott arbete för ökad hållbarhet och välkomnar nomineringar inför kommande år.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan