Grattis alla studenter!

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 5 juni, 2019

Idag firar vi på De la Gardiegymnasiet våra nyblivna studenter.

Svenska flaggor

Den stora dagen börjar med att alla fotograferas klassvis. Därefter väntar en trevlig stund tillsammans med lärarna och klassen. Strax innan klockan 12 samlas alla studenter på skolgården för den offentliga mösspåtagningen tillsammans med gymnasiechef Magnus Thilén.

Därefter är studenterna välkomna till bords för den traditionella studentlunchen tillagad av eleverna från Restaurang- och livsmedelsprogrammet. I år serveras det marinerad kycklingfilé/vegobiffar med potatisgratäng, vårsallad med morötter, rädisor och bladspenat och pannacotta med bärtopping och crunch till dessert. Under studentlunchen blir det också sång, musik och stipendieutdelning. Efter studentlunchen väntar ett traditionellt farväl i aulan med musik, sång och en och annan överraskning.

Klockan 15:00 börjar utspringet från De la Gardiegymnasiets huvudentré med BA16A som första klass. Klasserna samlas på skolgården (se klassordningen och var varje klass samlas här) och tar emot gratulationer av nära och kära.

Utspringet direktsänds från klockan 14:55.

När alla klasser sprungit ut, runt kl 16:00, marscherar studenterna med Lidköpings stadsmusikkår i spetsen från De la Gardiegymnasiet via Grevhusgatan/Nya stadens torg/Älvgatan till Stadsträdgården och Dina-scenen. Där välkomnas studenterna av skolledningen samt Mathilda von Freyman Svensson och Filippa Colbin från Gymnasistföreningen. Efter det följer en fordonsparad genom centrala Lidköping.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen