Upplev Lidköpings stadskärna utan bilar

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 17 juni, 2019

Under den europeiska Trafikantveckan som infaller i september varje år tar vi i Lidköping möjligheten att i år testa hur vår stadskärna skulle kunna se ut om det var bilfritt. Syftet är att under ett dygn prova en ny gestaltning av vår stadskärna med mer fokus på folkliv, hållbara transporter, aktiviteter, liv och rörelse. Helt enkelt visa vårt fantastiska Lidköping i en annorlunda ”kostym”.

Avspärrning för biltrafik (enligt kartbilden ovan, blå markeringar) är planerad att pågå mellan fredag 20/9 kl. 16.00 till söndag 22/9 kl. 8.00. Hela lördagen kommer centrum att fyllas med aktiviteter istället. Exempelvis Portobello och cykelkorgsloppis, hinderbana med Kroppslabbet, MTB-bana, nya elbussarna i stadstrafiken och mycket mer.

– Vi vill på det här sättet testa en ny gestaltning av Lidköpings centrum. Ett centrum med mera plats för fotgängare, cyklister och kollektivtrafik. Det kommer att planeras för en hel del aktiviteter på gatorna. Dessutom är Framtidsverkstaden öppen, så dit är man välkommen för att ställa frågor och själv bidra med sina idéer om hur vi ska jobba med hållbart resande i kommunen säger Denis Tomazic, trafikplanerare i Lidköpings kommun.

Denna satsning krokar väl an till det pågående arbetet med den nya stadsutvecklingsplanen, lanseringen av elbussar i stadstrafiken och även arbetet med att Lidköping jobbar med att bli Årets stadskärna 2021. Initiativet är sprunget ur kommunens arbete med hållbart resande, möjligheten för Lidköping att bli en föregångskommun i regionen och att det kan vara bra att utmana invanda traditioner.

Mer information kommer att kommuniceras ut och finnas tillgänglig på kommunens hemsida senare i sommar!

Fakta:

Avstängning: Fredag 20/9 kl. 16.00 till söndag 22/9 kl. 08.00
Framtidsverkstaden ligger här: Gamla Gallerix lokal i Kopparporten, Stenportsgatan (öppet butikstider under hela september)

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan