Över 600 elever till DLG

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 27 juni, 2019

Antagningen till gymnasiet är avslutad och från och med 1 juli kan eleverna logga in på Utbildning Skaraborgs webbplats och se sina antagningsbesked.

Sommarbild på De la Gardiegymnasiet

Den stora och välkomnande skolan placerad mitt i stan lockar verkligen många ungdomar. De la Gardiegymnasiet har bland annat hög behörighet bland lärarna, hög andel fullständiga slutbetyg, hemvister med studielandskap på alla program, fina lokaler och god skollunch. Vi arbetar också med datorn som ett naturligt inslag i undervisningen på alla program.

Vi är väldigt glada att Lidköpingsungdomarna är trogna sin hemkommun. Yrkesprogrammen har fyllts till sista plats och det finns få platser kvar på de högskoleförberedande programmen. Vi har dessutom ett mycket högt söktryck från Götene och Grästorp. Även det nystartade lokala fotbollsgymnasiet är fyllt till sista plats. Det var över femtio sökande till tjugo platser vilket vi naturligtvis också är mycket glada över. Trots att man har egna gymnasieskolor i Vara och Skara är det i nuläget 60 respektive 37 elever antagna på De la Gardiegymnasiet från dessa kommuner säger Magnus Thilén, gymnasiechef på De la Gardiegymnasiet.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan