Succé för Framtidsverkstaden i Lidköping

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 6 september, 2019

Framtidsverkstaden i centrala Lidköping har blivit en succé. Sedan lokalen öppnades för en dryg vecka sedan, så har det kommit betydligt fler besökare än förväntat.

Johanna Renko vid Spikers corner

Bildtext: På Framtidsverkstaden finns det många sätt att göra sin röst hörd, bland annat genom att sätta upp en lapp med sin idé vid ”Spikers Corner.” Den möjligheten har många tagit, vilket gör Johanna Renko, kommunikatör på Samhällsbyggnad, nöjd.

– Hittills har vi haft cirka 550 besökare som vi har haft samtal med eller som har uttryckt en åsikt, säger Per Westerlind, processledare stadsutveckling. Det är fantastiskt bra och visar att det här var en riktig satsning.

Framtidsverkstaden ligger i centrala Lidköping, i den lokal där Gallerix tidigare hade sin verksamhet. Lokalen har samma öppettider som butikerna, och den bemannas av tjänstepersoner från Samhällsbyggnad.

– Detta är ett nytt sätt för oss att ha medborgardialog och det verkar fungera, säger Johanna Renko, kommunikatör på Samhällsbyggnad. Framtidsverkstaden finns på en plats där människor befinner sig naturligt. Det blir lättare att spontant komma in och ge sin åsikt eller dela en idé, än det är att komma till stadshuset.

– Att fler personer blir delaktiga kan också väcka intresse för politik och stärka demokratin. Vi märker också att vi kommer i kontakt med unga på ett nytt sätt.

Framtidsverkstaden är öppen under hela september, och det erbjuds flera olika teman. Under nästa vecka kommer till exempel grönområden i staden att vara i fokus.

– Så jag uppmanar verkligen alla som har en tanke om staden Lidköpings framtida utveckling att komma till oss, säger Johanna Renko.

Maria Nordqvist, planstrateg i kommunen, och som även styrt upp hela satsningen med Framtidsverkstan säger:
– Jag är imponerad av Lidköpingsborna, vi har fått massor av inspel och lär oss hela tiden nya saker om vår stad.

Dialogen kommer sedan att leda fram till en samrådshandling sommaren 2020 som alla medborgare kommer att få ta del av. Slutligt beslut om stadsutvecklingsplanen kommer att fattas våren 2021.

Öppettider för Framtidsverkstan (Kopparportens galleria på Stenportsgatan): Vardagar kl. 10-18 och lördagar kl. 10-15. Fram till och med den 27 september.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan