”Ta klivet – börja gå” välkommen till Europeiska Trafikantveckan

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 16 september, 2019

Europeiska Trafikantveckan (European Mobility Week) är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

emw_facebook_banner

Här i Lidköping har vi valt och vara med i kampanjen och kommer därför att informera om hållbart resande på olika sätt i våra informationskanaler och genom olika aktiviteter den aktuella veckan – 16-22 september.

Dels har Framtidsverkstaden temat ”Trafik och kommunikationer” i fokus. Besök oss gärna i Kopparportens galleria på Stenportsgatan. Öppet kl. 10-18 på vardagarna och kl. 10-15 på lördagen. Du har möjlighet att träffa kommunens förtroendevalda på lördagen.

Vi kommer att informera om cykelgaraget, elbussarna och hyrcyklarna på olika sätt. Bland annat så kommer Västtrafik finnas på torget under lördagen med elbuss och ha kundvärdar på plats för att svara på frågor om elbuss och kollektivtrafik. Som en trevlig avslutning på veckan, testar vi att stänga av stadskärnan för biltrafik under ett dygn. Gatorna kommer istället att fyllas med alla möjliga olika aktiviteter. Vi samlar all information och alla veckans aktiviteter på följande kampanjsida.

Missa inte följande under veckan

  • Delta i vår tävling ”Vart är vi på väg?” och vinn fina priser. Varje dag publicerar vi en ny film på kampanjsidan och din uppgift är att gissa vart resan med cykel går.
  • Idag startar även kampanjen ”På egna ben” som flera skolor i kommunen valt att medverka i. Se separat nyhet om detta här!
  • Från och med idag kan du även anmäla dig till projektet ”Bussmiljönärerna” som är en satsning för att bryta vanan att ta bilen till jobbet och börja åka buss istället. Läs mer om det projektet här!

 

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan