Vill du bli Bussmiljönär?

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 16 september, 2019

Väljer du alltid bilen när du ska till jobbet? Gör som många andra och välj bussen istället! Det är bra för både Lidköpings miljö- och trafiksituation.

Nobina-VT-2-201

Att åka buss är enkelt och bekvämt. Du behöver inte skrapa isiga rutor på morgonen, du slipper oroa dig för parkeringsplats och du behöver inte koncentrera dig för trafiken, utan kan istället uppdatera dig på de senaste nyheterna, lyssna på en ljudbok eller bara njuta av resan i lugn och ro. I stadsbussarna finns dessutom USB-uttag för laddning.

Men att åka buss är också bra för din egen hälsa och vår miljö. Studier visar att kollektivtrafikresenärer i genomsnitt tenderar att vara friskare än bilister. Det är nämligen så att du får bättre hälsa och kondition när du går till och från busshållplatsen, en sträcka som inte är försumbar. Dessutom bidrar du till minskade utsläpp och ett minskat behov av parkeringsytor, ytor som istället kan användas till annat.

Vad går projektet Bussmiljönärerna ut på?

Genom projektet Bussmiljönärerna ger nu Lidköpings kommun i samarbete med Nobina dig möjligheten att ändra dina bilvanor och istället åka kollektivt. Under tre månader kommer tio Lidköpingsbor från olika delar av staden erbjudas gratis busskort i stadstrafiken med syftet att byta ut sina bilresor till och från arbetet mot bussresor. Projektet riktar sig i huvudsak till boende i Filsbäck men det är även möjligt för övriga Lidköpingsbor att ansöka.

Läs mer och ansök till projektet här.

Foto: Thomas Harrysson

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan