Visste du att Lidköpings stadstrafik numera är 100% elektrisk

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 17 september, 2019

Västtrafik

I mitten av augusti började Västtrafik köra eldrivna bussar på alla linjer i Lidköpings stadstrafik. Totalt elva bussar ger Lidköpingsborna en tyst, ren och mer miljövänlig resa.

– Lidköpings kommun arbetar långsiktigt med att öka andelen hållbara resor med buss och kollektivtrafik. Elbussarna i stadstrafiken är såklart en viktig del i att göra resandet tystare, bekvämare och mer miljövänligt.

Västra Götalands första helt elektrifierade stadstrafik

De elva bussarna i Lidköping är en del av en större övergång till elbussar för Västtrafik. I år börjar sammanlagt 60 elbussar att rulla på flera orter runt om i regionen och under 2020 kommer ytterligare 168 stycken i trafik. Något som då gör Västtrafik störst i Sverige på elbussar.  Tystare och renare bussar i våra städer minskar bullret, gör att människorna där mår bättre samtidigt som det gör det möjligt att bygga tätare.

– Vi är stolta över att tillsammans med Västtrafik och Lidköpings kommun, ta nästa steg i utvecklingen av trafiken med Västra Götalands första helt elektrifierade stadstrafik. Ny teknik kan bidra till en tystare, renare och effektivare kollektivtrafik för både resenär, medarbetare och kommuninvånare, säger Jonas Kempe, marknadsdirektör och vice vd på Nobina Sverige.

De helt eldrivna bussarna kommer att köra på linje 1, 2 och 9 och laddas med grön el i Nobinas depå.

– Lördag 21 september, under den bifria dagen, finns Västtrafik och de nya elbussarna på torget för alla som vill titta och ställa frågor. Dessutom är Framtidsverkstaden i Kopparporten öppen, så dit är man välkommen för att ställa frågor och själv bidra med sina idéer om hur vi ska jobba med hållbart resande i kommunen.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan