Hyr en cykel i Lidköping

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 18 september, 2019

Som ett led i att möjliggöra för besökare att ta sig runt i Lidköping och Destination Läckö-Kinnekulle på ett hållbart sätt har ett GPS-baserat hyrcykelsystem införts i Lidköping. 18 st cyklar finns utplacerade på olika platser i Lidköping, bland annat Resecentrum, utanför Stadshotellet, Nya stadens torg och Framnäs Station.

smacap_Bright

Genom att ladda ned en app kan besökare och kommuninvånare enkelt hyra en cykel och ta sig runt i området. Tanken är att exempelvis kunna hyra cykeln vid tågstationen för att sedan ta sig vidare till något besöksmål i närområdet, där man kan lämna cykeln. Det kommer finnas olika platser där cyklarna kan hämtas eller lämnas tillbaka, allt för att göra det så enkelt som möjligt för användaren.

-Det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda denna service till våra besökare och kommuninvånare säger Anna Ohlin Ek, vd på Destination Läckö-Kinnekulle.

Eftersom systemet är helt digitalt finns cyklarna tillgängliga dygnet runt, man registrerar sina betalningsuppgifter i appen och avslutar hyrperioden när cykeln ställs tillbaka inom någon av de angivna GPS-zonerna.

Här kan du läsa mer om hur det fungerar och vad det kostar.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan