Urban blir ny förvaltningschef för Samhällsbyggnad

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 19 september, 2019

Urban Olsson från Sollebrunn tillträder som ny samhällsbyggnadschef från och med årsskiftet. Han kommer närmast från rollen som samhällsbyggnadschef i Öckerö kommun. Fredrik Linusson, Räddningschef, som haft det tillfälliga ansvaret sedan Måns Werner slutade i början av året, kommer att finnas kvar tills Urban är på plats. Vi kontaktade Urban och ställde några frågor gällande hans kommande uppdrag i Lidköpings kommun.

urban2

Vad var det som lockade med Lidköping?

– Framför allt att Lidköping är en tillväxtmotor tillsammans med Skövde och Borås och tillsammans med Göteborg viktiga orter för hela Västra Götalandsregionens utveckling. Även Lidköping som stad och plats lockade mig att söka hit.

Vad har du för förväntningar på tjänsten?

– Det ska bli spännande att lära känna en ny kommun. Jag vill kunna vara med och bidra till en positiv utveckling av kommunen inom ramen för mitt uppdrag.

Hur ser du på förväntningar som finns i organisationen, från politiker och allmänhet?

– Förväntningar är naturligt och stimulerande. För mig är det viktigt att vi ska åstadkomma saker tillsammans, mitt uppdrag är ingen enmansshow. Mitt mål är att vi ska ha en välfungerande organisation där vi samarbetar för att nå bästa möjliga resultat.

Vad ser du som den viktigaste delen i ditt uppdrag?

– På kort sikt vill jag fokusera på att skapa de bästa förutsättningarna för att skapa en bra utveckling och lyssna av, i organisationen, var de största utmaningarna finns, avslutar Urban.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan