Andra bästa måltidschef i Sverige

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 20 september, 2019

I veckan avgjordes White Guide Junior och Senior där Lidköping var nominerad i sex olika kategorier.

Nathalie Torstensson, kostchef

Bara att vi blivit nominerade är en stor sak. Det är en bedrift att ha kommit såhär långt då det i Lidköpings kommun dagligen produceras 9500 måltider i förskolan, skolan, gymnasiet och. äldreomsorgen säger Nathalie Torstensson, kostchef i Lidköpings kommun som blev utnämnd till andra bästa måltidschef i Sverige på White Guide-galan i Malmö.

Andra bästa måltidschef i Sverige

I utnämningen som andra bästa måltidschef i Sverige framhölls förutom arbetet med minskad klimatpåverkan och att ha fört in mer närproducerat produkter bland annat att Nathalies hjärta klappar lite extra för de äldre. 

I samarbete med Vård & Omsorg har det bland annat resulterat i en matkasse för äldre. Matkassen är en servicetjänst till äldre som vill fortsätta laga mat men har svårt att klara matlagningen från grunden. I varje matkasse finns alla delar till en maträtt förpackade var för sig för att det ska vara lätt att hålla isär dem. Det medföljer också en lätt steg-för-stegbeskrivning på hur maten lagas.

Att vara den som ger de äldre en energigivande, positiv och njutbar måltidsstund är få förunnat. Det är också ett stort ansvar som är viktigt att förvalta säger Nathalie.

Personal med framåtanda och vilja att tänka nytt

White Guide Junior och White Guide Senior ska bidra till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin och sprida goda exempel från offentliga måltider där man lyfter både seniorboenden, förskolor och skolrestauranger.

Nomineringarna är en bekräftelse på att allt det arbete vi lagt ned i flera år äntligen syns och visar på att vi är en framåtdrivande måltidsenhet i Lidköping. Varje dag gör personalen ute i köken ett enormt arbete och jag vill ge all personal inom kosten en stor eloge för deras  framåtanda och vilja att tänka nytt och se nya möjligheter inom alla de områden som påverkar en måltid avslutar Nathalie Torstensson.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan