Yrkesdag på Fredriksdalskolan

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 9 oktober, 2019

Under onsdagen har eleverna på Fredriksdalskolan fått ta del av information om olika yrkesområden. Skolan arrangerar årligen en yrkesdag där personer inom olika yrken blir inbjudna för att berätta om sitt yrke. Detta ska inspirera eleverna och ge dem information om olika yrken för att de ska kunna fatta sig en uppfattning om vilket yrke som i framtiden kan tilltala dem.

37830579765_8c5b106064_b

På yrkesdagen är det en mängd olika personer som kommer för att berätta om sitt yrke. Eleverna har fått välja fyra olika områden/yrken som de vill lyssna på. Några av de yrken som eleverna har fått välja mellan är ambulanssjukvård, arkitekt, journalist, ingenjör, ekonom, pastor, lantarbetare, undersköterska, tandhygienist, kock och brandman.

Första yrkesdagen på Fredriksdalskolan var för tre år sedan och den har tagits emot positivt av både eleverna och de personer som är inbjudna för att berätta om sina yrken. Det är uppskattat att många ställer upp år efter år och vill möta eleverna i frågor kring näringslivet. Syftet med dagen är att skapa ett samarbete med näringslivet och eleverna får möjlighet att möta samhället samt skapa framtida kontakter. Eleverna får information om olika yrken, vad som krävs för att arbeta med de olika yrkena och även hur de kan söka sig till yrket.

Patrik Hellman Garström som är rektor på Fredriksdalskolan säger, en del av syftet med yrkesdagen är att skapa framtidstro för våra elever och det är roligt att den uppskattas.

 

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen