Gemensam skaparkraft för ökad trivsel

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 18 oktober, 2019

Under årets Porslinsfestival i Lidköping hjälptes besökare åt att skapa skisser med olika motiv som sedan skulle ligga till grund för mosaiktavlor.

IMG_6573

Resultatet blev sammanlagt 15 kvm mosaik som Mosaikfabriken i Göteborg hjälpt till att arbeta fram. Dessa tavlor har i dagarna satts upp i gång- och cykeltunnlar i Lidköping. 

IMG_6583

Fakta om Porslinsfestivalen

I Lidköping har ”porslinet” (Rörstrands Porslinsfabrik) varit något som alla känt till. Från tidigt 1900-tal har det tillverkats porslin i Lidköping. Rörstrands blev ett varumärke som fanns i alla hem. Lidköping är därför en naturlig plats i Sverige för en festival inom porslin och keramik

Här finns en drygt 100-årig keramisk tradition och ett kulturarv som bevaras och utvecklas med ny teknik, nya marknader, produktion och konstnärlighet. Redan på 80-talet startades det med festivaler med porslins- och keramiktema och drejare från hela Norden har kommit till festivalerna och deltagit i drejarmästerskap. Denna dryga 30-åriga festivaltradition för vi vidare och utvecklar.

Den Nya Porslinsfestivalen är en festival som inte enbart vänder sig till besökande med allmänt intresse för keramik och konsthantverk. Vi vill bygga upp en mötesplats för keramiker på alla nivåer. En festival där även de professionella yrkesutövarna får en mötesplats för att utbyta erfarenheter och skapa kontakter för att utveckla sin näring. Lidköping kommer att bli ett centrum för keramik och porslin – Porslinsstaden Lidköping.

Läs mer på deras hemsida.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen