Yrkestävling inom omvårdnadsarbete

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Publicerat 21 oktober, 2019

I fredags anordnade WorldSkills Sweden och Vård- och omsorgscollage Västra Skaraborg en yrkestävling för elever som går tredje året på vård- och omsorgsprogrammet på De La Gardiegymnasiet.

Tävling_2

Tävlingen utspelade sig på scen inför publik. En och en fick de fem tävlande eleverna läsa ett scenario och sedan genomföra omvårdnadsarbetet i den givna situationen. Rekvisita och statister fanns på plats. Fredagens scenario var hämtat från hemvården.

De tävlande bedömdes därefter utifrån hur de hanterade de olika situationerna. Domarna bedömde allt från bemötande, hygien, medicinsk kompetens och kunskap om lagar och reglering som styr verksamheten. När poängen lades samman var det jämnt mellan deltagarna, men mest poäng fick Sofia Redman, som nu är direktkvalificerad till regionfinalen i Falköping den 21 januari. Den som vinner regionalfinalen går i sin tur vidare till finalen i yrkes-SM som avgörs i Helsingborg i april nästa år och vinnaren där får åka till VM i Shanghai 2021.

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen