Elevdemokrati och studiero i fokus när elever träffade politiker

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 25 oktober, 2019

Barn- och skolnämnden och elevrådsrepresentanter från Lidköpings kommunala grundskolor träffades i Lidbeckska huset under fredagen för att diskutera viktiga frågor. Det var elevdemokrati och studiero som var de övergripande ämnena som diskuterades. I Lidköping träffas skolornas elevrådsrepresentanter och politiker två gånger om året.

DSC_6043

Under förmiddagen blev elevrådsrepresentanterna indelade i smågrupper tillsammans med politiker från Barn- och skolnämnden där ämnena som de skulle diskutera var elevdemokrati, elevinflytande och studiero. I grupperna pratade eleverna och politikerna bland annat om vilka råd det finns på skolorna, vad de diskuterar på råden, om eleverna får vara med och påverka, vad studiero är och hur det kan skapas bättre studiero i klassrummen.

 

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan