Tobias Bengtsson blir ny chef för Kultur & Fritid i Lidköpings kommun

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Publicerat 12 december, 2019

Tobias Bengtsson blir ny chef för Kultur & Fritid. Tobias kommer närmast från en tjänst som tillförordnad chef för Kultur & Fritid. Innan dess var Tobias chef för Bibliotek, konst och kultur.

Tobias Bngtsson

Vad var det som lockade dig att söka tjänsten som förvaltningschef inom Kultur & Fritid?

– Jag har jobbat som verksamhetschef och som en del i förvaltningens ledningsgrupp i nästan nio år nu. En roll jag stormtrivts med och gärna hade fortsatt med. I det arbetet har jag alltid haft ett brett perspektiv och engagerat mig i förvaltningens hela uppdrag. Hela området inom Kultur & Fritid är så otroligt spännande och engagerande och när jag nu fått testa som tillförordnad förvaltningschef under hösten så kan jag bara erkänna för mig själv att jag älskar att få hantera helheten. Att få jobba så brett, med ett så övergripande ansvar, med frågor som ligger mig så varmt om hjärtat är ren lyx, även om det så klart kräver en del och har sina utmaningar. Att söka eller inte söka var egentligen aldrig en fråga, säger Tobias.

Vad ser du som ditt viktigaste uppdrag i närtid?

– Till att börja med så har vi en nära stående förändring i och med att vi för över alla våra fastigheter till den nybildade Serviceförvaltningen. Jag tror att det i grunden är en väldigt positiv förändring men vi har en period då vi måste garantera oss och medborgarna att vi fortsätter med den fina service vi alltid har gjort. Inget får ju falla mellan stolarna.

– Sedan har vi också frågan om Rörstrands museum. I nuläget är det en politisk fråga att hantera men här finns ju väldigt många intressanta aspekter. Likaså får vi ett tydligare uppdrag i fråga om friluftslivet. Där har vi inte på riktigt jobbat fram tills nu och måste hitta arbetsformer för detta.

– En annan akut fråga är ju att lösa chefskapet på Bibliotek, konst och kultur. Jag kan ju i alla fall hoppas att mitt nya uppdrag skapar en lucka som behöver fyllas på min gamla arbetsplats, avslutar Tobias.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan